Per què 0,7%?

Precedents

Trobem un precedent al Consell Mundial d’Esglésies, el 1958, que suggeria una transferència de l’1% de la renda dels països desenvolupats als països en desenvolupament. Als anys 60 es redefineix aquest objectiu i és subscrit per tots els membres del Development Assitance Committee (DAC) de la OCDE, però no estava clara la distribució entre ajuda pública i privada.

L’economista Jan Tinbergen realitza, des de les Nacions Unides, un càlcul dels fluxos de capital necessaris per promoure el desenvolupament, que s’estima en un 0,75% del PIB.

El compromís

Al març del 2002 es produeix en Monterrey, Mèxic, la Conferència Internacional sobre el Finançament del Desenvolupament. En el punt 42 del consens es recupera una idea que ja s’havia plantejat en la Resolució de l’Assemblea General de les Nacions Unides en els anys 70: la idea del compromís dels governs del món de dedicar un 0,7% del seu Producte Interior Brut a Assistència Oficial per al Desenvolupament.

Aquest objectiu ha estat perseguit per multitud de països, però solament un número molt reduït ha aconseguit assolir-lo.

De forma visual…
Dades oficials de la OECD. Percentatge sobre el PIB destinat a Ajuda Oficial al Desenvolupament dels països del Development Assitance Committee (DAC).

Com veiem, el percentatge se situa entre el 0,2% i el 0,3%, xifres molt allunyades de l’objectiu del 0,7%.

El nostre paper

Per aquest motiu, The0.7gift pretén assolir aquest objectiu a través de la societat civil (famílies i empreses) per tal d’arribar a les xifres òptimes de cooperació per al desenvolupament global tan necessàries en el món d’avui dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *