Quan es canvia la vida d’una dona…

“Quan es canvia la vida d’una dona… Es canvia la d’una llar sencera”

Aquestes poderoses paraules expliquen el nou projecte de The07gift, impulsat per la Universitat d’Strathmore a Nairobi, Kenya: UKE Civic Iniciative.

Antoinette Kankindi, Premi Harambee 2017, encapçala aquest projecte que pretén crear un impacte molt important i positiu sobre la població femenina rural de la zona.

Una cadena de dones

El projecte consisteix en una cadena de dones, en què el primer pas és el lideratge amb integritat impartit a joves emprenedores educades en l’àmbit universitari, impulsant el seu deure cívic de construir el bé comú mitjançant un nou i innovador model de responsabilitat social. El segon pas és que les joves empresàries formades, com a part pràctica de la seva formació, duguin a  terme dues iniciatives cíviques:

  • Recolzar amb finançament i capacitació a les dones rurals en el desenvolupament de la independència econòmica que necessiten per iniciar mitjans de vida sostenibles per a les seves comunitats. Això s’aconseguirà a través de projectes locals en agricultura ecològica.
  • Que cada jove empresària, a la seva respectiva empresa, aculli a una jove dels barris pobres, que està fora de l’escola per falta de mitjans. Aquesta part de la iniciativa, a través de la pràctica i la tutoria personalitzada, obre una possibilitat d’ocupació per a aquestes noies, que, en cas contrari, estarien en alt risc als carrers de les barraques.

La dona ha fet molts passos endavant, però al mateix temps hi ha tantes altres que han fet un pas enrere…

La formació en lideratge amb integritat per a joves empresàries perquè construeixin mitjans de vida sostenibles per a la dona rural sense les mateixes oportunitats, és una iniciativa que està donant els seus fruits.

Dóna el teu 0,7% per una dona, dóna el teu 0,7% per una nova oportunitat, dóna el teu 0,7% per una llar, dóna el teu 0,7% per un pas endavant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *